Prírodné produkty a prečo ich užívať.

V tomto článku sa budeme zaoberať prírodnými látkami, produktmi a zameriame sa na pár problémov, s ktorými Vám môžu bylinné prípravky a prírodné látky pomôcť.

Prírodnými produktmi rozumieme výrobky, ktoré neobsahujú žiadnu umelo získanú chémiu, ktorá by v našom tele nakoniec mohla spôsobiť poriadnu paseku.

Predtým bolo bežné, že sa v domácnostiach lúhovali rôzne byliny a pripravovali sa odvary proti rôznym chorobám, bolestiam, problémom s nespavosťou a tak ďalej. Lenže v dnešnej uponáhľanej dobe bohužiaľ nemá každá rodina čas, náladu či potrebné znalosti k týmto činnostiam, a práve preto vznikla nekonečná rada prírodných produktov, fungujúcich ako doplnky stravy či kozmetika, ktoré Vám dokážu pomôcť už takmer s každým Vaším problémom či prianím, či už sa jedná o problémy s pleťou, vlasmi, nadváhou, chronickými bolesťami alebo keď potrebujete vhodné živiny, látky a potraviny napríklad na detoxikáciu organizmu (očista tela).

V Českej republike je naozaj veľké množstvo voľne dostupných bylín, ktoré sú pre naše telo neuveriteľne prospešné. Pre veľmi obľúbený a už spomínaný proces detoxikácie, kde ide o prečistenie čriev, pečene a obličiek, môžeme využiť napríklad obyčajnú žihľavu dvojdomú, pestrec mariánsky či sladkovodnú riasu chlorellu. K detoxikácii si však môžeme pomôcť aj riadeným stravovaním, kedy do svojho jedálnička zaradíme napríklad strukoviny, listovú zeleninu alebo sladké zemiaky.
Ale späť k prírodným produktom. Pýtate sa, kde prídete k nejakému fakt kvalitnému doplnku stravy, ktorý obsahuje len prírodné látky a žiadnu chémiu?

Je to jednoduché. V dnešnej dobe existujú špecializované obchody, internetové e-shopy alebo si môžete jednoducho zájsť do lekárne, kde tieto produkty majú aj a určite Vám dokážu so všetkým poradiť.

Tieto produkty sú väčšinou v podobe sirupov, kapsúl alebo čajov.

Medzi najobľúbenejšie a najčastejšie užívané čaje patria určite bylinné čaje s prímesou levandule, valeriány, medovky alebo chmeľu, ktoré nám môžu výrazne pomôcť, ak trpíme nespavosťou. Nespavosť je v dnešnom svete veľmi častá záležitosť. Ľudia sú všeobecne v strese, zhone a neustále premýšľajú, ako zarobiť peniaze, ako byť čoskoro doma u svojich detí a pod.

Lenže presne z tohto neustáleho zhonu sú potom vyčerpaní a dokonca sa niekoľkokrát za noc prebudia a zle sa im opäť zaspáva. Produkty, ktoré obsahujú spomínané byliny, dodávajú nášmu organizmu a hlavne mozgu vytúžený pokoj a my sa tak celkovo uvoľníme. Pokiaľ tiež trpíte nespavosťou, nesiahajte hneď po práškoch na spanie, ale naopak ako prvý vždy vyskúšajte tieto bylinné odvary a čaje. 
Poďme sa zamerať na ďalší konkrétny problém a tým sú migrény a bolesti hlavy.

Môže človeku od týchto problémov pomôcť nejaká bylinka alebo potravina?

Áno, aj na tieto problémy Vám môže pomôcť napríklad sirup so za studena lysovanými bylinami. Na tieto ťažkosti sa skvele hodí Mäta pieporná, Kopretina rimbaba, Devětsil, Rozmarín či Kajanské korenie. 
Občas sa napríklad z mäty vyrábajú aj mastičky, ktoré si pri bolestiach namažete zľahka na spánky, čo má veľmi uvoľňujúci účinok, ale to platí už pri bolesti ako takej. Pre celkovú a preventívnu pomoc pri týchto bolestiach je dobré pravidelne užívať sirup. Pokiaľ trpíte chronickými bolesťami, väčšinou po užívaní sirupu nezmizne, ale zmierni sa ich intenzita.

Ak trpíte niektorým zo spomínaných problémov, určite neváhajte a skočte si do lekárne alebo na internetové stránky, kde zoženiete množstvo skvelých prírodných produktov. Určite neoľutujete a svojmu telu nijako neuškodíte.