Podporte rast vlasov. Vyskúšajte vitamíny proti ich vypadávaniu.

V tomto článku sa zameriame na problém padania vlasov, ich kvalitu, hustotu, farbenie a čo pre nich urobiť. Zistite, aké vitamíny pomáhajú zlepšovať kvalitu vašich vlasov.

Starostlivosť o vlasy

Vlasy sú našou pýchou a je všeobecne známe, že veľmi pôsobia na naše ego. Existujú rôzne druhy vlasov, ale každý z nás by chcel mať krásne, lesklé a husté vlasy a je jedno či kučeravé alebo rovné. V dnešnej dobe existuje mnoho prístrojov, vďaka ktorým môžeme docieliť to, že naše nepoddajné vlnité vlasy sa stanú rovnými alebo naopak naše rovné a splihlé vlasy môžu nadobudnúť objem a krásne plážové vlny. Bohužiaľ, tieto prístroje väčšinou fungujú na základe vysokých teplôt, ktoré naše vlasy veľmi oslabujú, ničia a upaľujú. Potom sa stáva, že máme vlasy na každej strane hlavy inak dlhé a pri obyčajnom učesaní môžeme vidieť, ako nám z hlavy odpadávajú malé alebo väčšie časti vlasu.

Pokiaľ sú Vaše vlasy takto oslabené, spravidla im chýba hlavne vitamín D a vitamín C, ktorý je možné získať z bežne dostupných potravín, ale vo svete vlasovej kozmetiky existuje aj nekonečný rad produktov, ktoré nám sľubujú, že už po 3. použití budú naše vlasy krásne , husté a zdravé, akoby sa žiadne poškodenie nikdy neodohralo. Avšak pri mnohých z týchto produktov ide iba o klamlivú reklamu alebo tam už nie je uvedené, že sa produkt nesmie skombinovať s iným alebo ho nie je vhodné používať práve keď používate aj spomínané tepelné prístroje.

Príklad kombinovania produktov vlasovej kozmetiky

Pokiaľ používate nejaký olejček na suché a poškodené končeky vlasov a potom svoje vlasy vyžehlíte žehličkou na vlasy, olej začne pôsobiť ako by bol na panvici a Vaše vlasy sa tým pádom začnú škvariť.

Ako to teda urobiť? Všeobecne najjednoduchšie pravidlo je, pred žehlením vlasov použiť sprej na ochranu proti teplu a tepelnej úprave. Ide o látku, ktorá dokáže vytvoriť akýsi ochranný štít pre vlas a tým pádom sa teplo nedostane až do jeho vnútra.

Pokiaľ sa ale spýtate akéhokoľvek kaderníka, ako vrátiť späť svoju kvalitu vlasov, ktorá zostala niekde na povrchu Vašej žehličky, kulmy či fénu, dostanete jednoduchú a jednoduchú odpoveď.

Nepoužívajte ani jeden z týchto 3 spomínaných prístrojov. A keď už, tak iba fén či kulmofén.

Kulmofénom rozumieme okrúhlu kefu pripevnenú k fénu, ktorá Vám pri česaní vlasy rovno aj vysuší a vy môžete s jej pomocou dosiahnuť krásny účes vrátane objemu. Pre lepšie výsledky je vždy dobré po umytí hlavy použiť penové tužidlo, ktoré dokáže Váš účes udržať dlhšie stabilné.

Čo ak má ale človek od prírody riedke vlasy? Dá sa s tým niečo robiť?

Áno, aj v tomto prípade existujú podporné produkty a to aj v prípade, že máte riedke vlasy v rodine. Na toto sú najčastejšie používaná  vlasová tonika , ktorá fungujú tak, že pomocou aplikátora nanesiete trochu tonika na vlasovú pokožku a jemne ho vmasírujete do kože. Tieto prípravky obvykle  nie sú riešením len pre jeden problém . Väčšinou sú  určené pre ľudí, ktorí majú problém s vypadávaním vlasov, nadmernou tvorbou lupín, rednúcimi vlasmi a kvalitou vlasov . Dôležitou zložkou v týchto produktoch je hlavne kolagén a vitamíny B1-12.

Komu sa nepozdávajú vlasová tonika, ale nemusia zúfať. Momentálne sa na trhu objavuje aj veľké množstvo produktu pre vlasovú kvalitu v podobe  prírodných doplnkov stravy vo forme kapsúl . Kapsuly sú v drvivej väčšine vyrobené čisto z prírodných produktov a bez nežiaducej chémie. Tieto kapsuly stačí užívať pravidelne (najčastejšie) 2-3x za deň. Prvé výsledky sa odhadujú na približne jeden mesiac po prvom užití kapsúl. Avšak pre žiaduci výsledok je veľmi dôležité, kapsuly užívať pravidelne, nevynechávať dávky a hlavne musíte kapsuly brať dlhodobo. A verte, že výsledok za to stojí. Prečo? Pretože v jednej tobolke je obsiahnutých toľko potrebných vitamínov a látok, ktoré by ste ťažko za jeden deň prijali v podobe normálneho jedla alebo pitia.

Pokiaľ k týmto tobolkám nesprávate plnú dôveru, môžete samozrejme potrebné živiny a vitamíny prijímať z potravín. Výsledok sa dostaví tiež, ale prirodzene to bude trvať o niečo dlhšie.

Vypadávanie vlasov

Vypadávajú Vám vlasy? Kedy je to v poriadku a kedy už by sme tento problém mali riešiť?

Vlasy prirodzene vypadávajú. Rastú, obmieňajú sa, menia. Vplyv na to má aj naša starostlivosť o nich. Na hlave máme približne okolo 100 tisíc vlasov, pokiaľ teda sem tam nájdete na košeli svoj vlas, nie je dôvod na paniku. O nadmernom vypadávaní vlasov hovoríme vo chvíli, keď nám vypadne viac ako 100 vlasov denne, alebo naša hriva znateľne zriedka. Vypadávanie vlasov môže mať rôzne príčiny  - genetické, nadmerné vypadávanie vlasov ovplyvnené naším životným štýlom, alebo príliš utiahnuté účesy.

Genetické vypadávanie vlasov postihuje najviac mužov. Muži majú rastovú fázu vlasov kratšiu, vlas rýchlejšie vypadne a ich účes skôr a rýchlejšie zriedi. K tomuto javu dochádza vekom a hovoríme o plešatení. V zriedkavých prípadoch sa však plešatenie môže prejaviť aj u žien, keď príčinou sú napríklad hormonálne zmeny. Úplná strata vlasov u žien je však veľmi zriedkavá.

Pri nadmernom vypadávaní vlasov ide o to, že vlasy vypadávajú po celej hlave a to viac ako je zdravé. Vlasy po Vás zostávajú všade – na oblečení, v dopravných prostriedkoch, na nábytku a pod. Môže byť spôsobené zlým životným štýlom, zlou stravou alebo nadmerným stresom.

Ak ste predtým mali husté vlasy, ale teraz sa stretávate s problémom vypadávania vlasov, môže to mať hneď niekoľko príčin.

Prvou príčinou je tehotenstvo. V tomto období sa ženské telo mení doslova od hlavy až po päty. Jednou z tých menej príjemných vecí je práve vypadávanie vlasov. V tomto prípade nejde o to, že by ste sa stravovali zle, alebo prijímali málo potrebných vitamínov. Aj keď máte všetkého dosť, z Vášho tela si to berie Vaše nenarodené dieťa, a preto treba túto dobu prečkať, alebo na odporúčanie doktora zvýšiť dávku potrebných vitamínov a látok.

Ďalšou veľmi rozšírenou príčinou vypadávania vlasov je stres. Poznáme to všetci. Či už je to naháňačka v práci, starosti s deťmi, starosti s rodinou alebo domácimi zvieratami, stres je všade okolo nás a je veľmi ťažké sa mu vyhnúť. A jeden z vedľajších účinkov stresu je práve spomínaný problém s vypadávaním vlasov.

Tretím dôvodom môžu byť nevhodne zvolené lieky, kvôli ktorým sa prestanú Vaše vlasy správne vyživovať a vypadnú.

Ďalšou príčinou tohto problému môže byť problém s Vašou štítnou žľazou. Pokiaľ každý deň uvidíte vo svojej kefe na vlasy až podozrivo veľa vlasov, bolo by aj vhodné si dôjsť k lekárovi a nechať svoju štítnu žľazu vyšetriť.

Ani napríklad príliš utiahnuté účesy, ako napríklad pevne stiahnuté copy, nerobia našim vlasom dobre, pretože veľmi namáhajú vlasovú líniu aj samotné korienky vlasov.

Rast vlasov - ako podporiť rast vlasov

Najčastejšie ide o železo. Je teda dobré túto veľmi dôležitú látku telu dodať späť a bude to mať priaznivý vplyv nielen na vaše vlasy ale na celé vaše telo. Druhou chýbajúcou látkou bude pravdepodobne estrogén. Že máte nedostatok železa v krvi, sa dozviete obvykle z krvných testov a túto látku môžeme doplniť napríklad pomocou úpravy jedálnička, kedy do svojich stravovacích návykov zaradíte šošovku, špenát, orechy alebo aj hovädzie a kuracie mäso. To neznie tak zložito, že?

Lenže…Ak zistíte, že máte nedostatok železa, konzultujte jeho doplňovanie s lekárom, aby ste sa vyhli prípadnému predávkovaniu. Predávkovanie železom môže spôsobiť poškodenie orgánu alebo zvýšiť možné percento vzniku cukrovky.

V ďalšom bode sa zameriame na  nedostatočný rast vlasov.

Máte síce husté a na pohľad pekné vlasy, ale nerastú do dĺžky? Áno, aj toto sa stáva a samozrejme sa proti tomu tiež dá podnikať v určitých krokoch.

Rast našich vlasov závisí od rozdeľovania jednotlivých buniek, ktoré vlasy doslova vytláčajú nahor a predlžujú vlasovú hmotu. Obvykle nám vlasy povyrastú zhruba o 15cm za rok. Avšak rýchlosť rastu vlasov závisí od veku človeka, kedy sa môže celý cyklus spomaliť až štvornásobne. Na rast vlasov a zrýchlenie rastu taktiež existujú kapsule. Tieto kapsule na rast vlasov obvykle obsahujú dôležité  vitamíny A, B, D, E a K . Samozrejme tieto vitamíny zoženiete aj v potravinách, ale opäť platí pravidlo, že z kapsúl získate oveľa väčšie množstvo vitamínov za oveľa kratší časový interval.

Vitamíny a minerály

Teraz sa teda pozrieme na vitamíny, bez ktorých by naše vlasy len ťažko držali „pohromade“. Musíme však zdôrazniť, že žiadne vitamíny Vám vlasy nezachránia, pokiaľ o ne pravidelne nebudete dbať! Pokiaľ celý rok nechávate svoje vlasy nech „tak nejako sú“ a potom počas týždňa poberiete všetky možné vitamíny, ktoré vlasy potrebujú, a budete si myslieť, že je situácia zachránená, ste na omyle. Je dôležité  pravidelne po celý rok dodávať svojim vlasom výživu , aby sa mohla dobre vstrebať a aby ju naša hriva využila naplno.

Vlasom sa hovorí „korunka krásy“. Akú starostlivosť naše vlasy vyžadujú, čo je pre nich nevyhnutné a ako si udržať pevné a krásne vlasy? Namiesto drahých šampónov a balzamov sa radšej zamerajte na vlasovú výživu a dbajte na to, aby  vlasy mali dostatok všetkých vitamínov a minerálov , ktoré potrebujú. V prvom rade je to totiž výživa, ktorá drží vlasy pevné a zdravé. Pozrime sa dnes na vitamíny a minerály, ktoré neobsahujú žiadnu chémiu a ktoré sa o Vaše vlasy postarajú.

Zvlášť v lete, keď slniečko svieti na plné kôstky a kedy si užívame bazény a vodné radovánky, dostávajú naše vlasy najviac zabrať. Veľa ľudí si nakúpi opaľovacie prípravky na koži a myslí si, že sú pred slnkom zachránené. Často však zabúdajú na vlasy, ktoré sú na slniečko naozaj citlivé a aj naše kadere je potrebné chrániť.

UV žiarenie má negatívne dopady na fyzické vlastnosti vlasov, pretože predovšetkým narúša vlasový proteín. Vlasy sú potom lámavejšie, slabé, strácajú pružnosť.  

Je to práve teda leto, kedy by sme mali venovať väčšiu pozornosť a dôkladnejšiu starostlivosť vlasom. A kde začať? Predsa u vitamínov! 

Vitamíny

Vitamíny B – komplexu

Tie sú úplne najdôležitejšie! Zabraňujú vypadávaniu vlasov a chránia práve pred už spomínaným UV žiarením.  Ich nedostatok spôsobuje zvýšené mastenie vlasovej pokožky a vyšší alebo vysoký výskyt lupín. Vitamíny B – komplexu nájdeme napríklad v obilninách, strukovinách alebo mliečnych výrobkoch. Obsahujú ich však napríklad aj vajíčka, hrozno a karfiol.

Medzi vitamíny B-komplexu patria: 

  • Vitamín B1
  • Vitamín B2
  • Vitamín B3
  • Vitamín B5
  • Vitamín B6
  • Vitamín B7
  • Vitamín B9
  • Vitamín B12

Vitamín B5 má tiež okrem zásadného vplyvu na kvalitu vlasov  priaznivé účinky aj na nechty a pleť . A presne takto pôsobí aj náš vlastný produkt  VitcoHair , ktorý nielen zlepšuje kvalitu vlasov, ale taktiež Vám pomôže zdokonaliť Vašu pleť a tiež zlepší kvalitu Vašich nechtov.

Vitamínu B7 sa tiež niekedy prezýva vitamín H. Toto označenie pochádza z dvoch nemeckých slov Haut und Haar, ktoré v preklade znamenajú pokožka (Haut) a vlasy (Haar). Táto prezývka „Vitamín H“ odkazuje teda na jeho  priaznivý vplyv na vlasy a pokožku .

Vitamín A

Keď sa povie vitamín A, veľa ľudí si spomenie na mrkvu alebo rybí tuk, kde je tento vitamín zastúpený naozaj v hojnom množstve. Nájsť ho môžeme ale aj v kukurici, kapuste alebo pečeni. A na čo tento vitamín slúži? Pomáha udržiavať správnu funkciu mazových žliaz.

Vitamín C

Snáď najznámejší vitamín. Dôležitý je nielen pre vlasy, ale aj pre celý náš organizmus. Pôsobí ako antioxidant. Jeho najznámejším zdrojom sú citrusové plody, ako napríklad citrón alebo pomaranč. Nachádza sa však aj v jahodách, zelenej aj červenej paprike av brokolici. Vedeli ste, že veľa vitamínu C obsahuje aj kaleráb? Zaujímavé, nie? 

Vitamín E

Dôležitý predovšetkým pre ženy, ktoré si na svojej hrive zakladajú. Dámy, nemusíte utrácať veľa peňazí za masky, aby ste mali hebké vlasy. Od toho je tu vitamín E! Vitamín E ako  bojovník za zdravé a hebké vlasy  a  pomáha aj proti vypadávaniu vlasov . Zlepšuje cirkuláciu po celom tele, teda aj po pokožke hlavy. Každý vlások tak dostáva všetko, čo potrebuje a vďaka vitamínu E môžu vlasy zdravo av poriadku rásť.

Teraz sme si vymenovali tie najdôležitejšie vitamíny. Každý sme si krátko predstavili a už vieme, ktorý vitamín je dôležitý pre jednotlivé potreby vlasov. Nie sú to však iba vitamíny, ktoré naše vlasy potrebujú. Dôležitým parťákom sú aj minerály, ktoré spoločne  s vitamínmi tvoria pevnú základňu pre zdravé, pevné, lesklé a pružné vlasy . Nemali by sme na ne zabúdať ale len pre vlasy. Minerály sú totiž nevyhnutné stavebné minerály zubov a zdravý úsmev pristane každému.

Minerály

Vápnik

Vápnik je úplne tým najzákladnejším prvkom  pre zdravý rast vlasov . V hojnom zastúpení ho nájdeme v mliečnych výrobkoch, ale aj v šošovke, sardinkách alebo brokolici.

Selén

Ak ľutujete ostrihanie svojich vlasov a chcete ich čo najskôr späť, stavte na selén. Tento minerál nielen že  zabraňuje vypadávaniu a ochabnutiu našej hrivy , ale tiež  podporuje rýchly rast vlasov . Locika z rozprávky „Na Vlásku“ ho asi musela jesť veľa. Nájdeme ho v kukurici, tekvicu a strukovinách.

Kremík

Kremík je na tom podobne ako selén - tiež  posilňuje vlasy  a áno, tiež  zabraňuje ich vypadávaniu . Kremík opäť môžeme nájsť v strukovinách, alebo naopak môžeme siahnuť po hrozienkách, banánoch a napríklad ryži.

Zinok

Zinok je tým  najlepším pomocníkom proti mastnej koži a suchým, vysušeným vlasom . Za jeden z dôvodov pri vypadávaní vlasov sa dokonca označuje práve nedostatok zinku! Rast našich vlasov dokonca môže ovplyvniť aj to, koľko zinku prijímame – záleží totiž na tom, koľko zinku sa dostane k samostatnému koreniu vlasu.

Síra

V prvej chvíli sa možno zarazíte, prečo práve síra. Budete určite veľmi prekvapení, keď vám poviem, že síra je hlavnou zložkou štruktúry vlasov a má nezastupiteľný význam, ale je to tak. Výrazne  ovplyvňuje kvalitu aj rast vlasov  a je vhodné ju dopĺňať. Jej zdrojom sú cibuľa, ryby, vajcia alebo napríklad známe avokádo. Kto nie je vegán alebo vegetarián môže ju tiež doplniť kuracím mäsom.

Draslík

Draslík je ďalším dôležitým minerálom, pretože  prekrvuje pokožku vlasov . To je dôležité pre výživu každého vlasu, ktorá potom zariaďuje ich zdravý rast. Doplniť ho môžeme zemiaky, hrozienka, fazule alebo opäť avokádom.

Mangán

Mangán  pôsobí práve proti pomalému rastu . Rastú Vám pomaly vlasy? Zaraďte do jedálnička viac cereálií, rýb alebo vajec. Mangán nájdeme ďalej aj v kuracom mäse alebo (do tretice všetkého dobrého) v avokáde.

Jód

Jód  bojuje proti suchým vlasom a často vypadávajúcim vláskom . Pite minerálky so zvýšeným obsahom jódu a zvýšte tak nenásilne denný príjem jódu. Jedzte ryby a cesnak.

Horčík

Horčík je známy minerál a jeden by si myslel, že je dobrý na všetko. Horčík môže pomáhať proti bolesti hlavy, napomáha regenerácii svalov. Dôležitý je aj pre vlasy, podporuje rast a chráni vlásky pred lámaním. Nájdeme ho v melóne, malinách a orechoch. Doplniť ho môžeme aj rozpustnými horčíkovými kapsulami, ktoré len necháme vyšumieť vo vode a zamiešame.

Najlepším vitamínom na vlasy však bude rovnako pohoda. Vlasy často vypadávajú kvôli stresu. Hoďte sa do pohody, choďte na prechádzky a berte dostatok vitamínov a minerálov – aj ich nedostatok môže spôsobiť napríklad úzkostné alebo až niekedy depresívne stavy.

Z nášho sortimentu Vám môžeme odporučiť  prírodné doplnky stravy pre zlepšenie kvality vlasov, pleti a nechtov :

  • Prírodný doplnok stravy VitcoHair - 45 denná kúra
  • Prírodný doplnok stravy VitcoHair - 135 denná kúra

Problémy - barvené vlasy

Ano, barvení vlasů je nejen u žen obrovským trendem. Znáte to, každý chce to, co nemá, a tak se stává, že žena s blond vlasy touží po krásných červených vlasech a podobně. Původně byly barvy na vlasy vyvinuty z prostého důvodu. Tím důvodem bylo zakrýt šedé odrosty nebo první šedé vlasy. Lidé si kupovali barvu, která odstínem připomínala jejich vlastní a přírodní barvu. Jenže tak tomu již dávno není a lidé se barví kolikrát i na velmi nepřirozené odstíny modré, fialové, růžové a tak dále.

Barvení vlasů není moc šetrný proces. Obecně se tvrdí, že tmavé barvy nám uškodí méně než ty světlé odstíny. Ano, na tom bude trochu pravdy, protože světlé barvy naše vlasy odbarvují a oslabují je, aby z nich z části zmizela přirozená barva. Po několika těchto zákrocích a nedostatečné péči začnou být naše vlasy velmi slabé a lámou se prakticky po sebemenším dotyku.

Jak postupovat, abychom zachránili barvené vlasy?

Začněme tím, že jste si teoreticky vlasy ještě nenabarvili, ale uvažujete o tom.

  1. Nikdy si nebarvěte vlasy doma
    Skutečně je lepší, když si našetříte pár korun na služby kadeřníka, který obvykle ví, co dělá, má kvalitní produkty a také kvalitní péči pro regeneraci. Věřte, že ve většině případů odejdete s pocitem krásně hebkých a lesklých vlasů jiného odstínu, než jste doposud měli.
    Pokud si odbarvujete vlasy doma, riskujete, že si namícháte barvící krém ve špatném poměru s peroxidem a buď si vlasy upálíte úplně a nebo je trvale velmi poškodíte. Za to to přeci nestojí.
  2. Před barvením si vlasy nemyjte.
    Zní to možná trochu zvláštně, ale pokud si vlasy alespoň dva dny před barvením neumyjete, vzniklá mastnota Vám vlastně pomůže, protože zabraňuje dehydrataci, která vzniká po použití peroxidu. Kromě toho barva také lépe chytá na neumyté vlasy.
  3. Před barvením zvažte i svůj stav vlasů. 
    Pokud máte polámané vlasy nebo roztřepené konečky, nechte je zastřihnout, odpočinout a používejte hydratační masky na vlasy apod. Pokud tak neučiníte a hned vlasy nabarvíte, víceméně je odkážete na smrt.
    Ovšem hydratační masku používejte maximálně 1x po třech umytí, aby se Vám vlasy nežačaly hojně mastit.
  4. Správná péče a produkty po nabarvení.
    Tak a je to. Máte odbarvené nebo nabarvené vlasy. Teď je důležité, pořídit si kvalitní a ideálně přírodní vlasovou kosmetiku. Není dobré na těchto produktech šetřit. Nebojte se si připlatit a kupte si kosmetiku, která obsahuje například keratin, který je známý tím, že obnovuje poškozenou strukturu vlasů. Další skvělou složkou může být například extrakt ze sójového proteinu nebo kokosového mléka, které vlasy dokážou skvěle vyživit.
    Vyhýbejte se však produktům s vysokým obsahem alkoholu, neboť tyto produkty mají tendence barvu z Vašich vlasů stahovat a musíte se poté barvit častěji.
  5. Omezte styling.
    Zde tím myslíme hlavně žehlení, kulmování a fénování vlasů. Vlasy budou po nabarvení ve velké nevýhodě a tepelný styling by je mohl lehce dorazit.
  6. Chraňte vlasy před sluncem.
    Vysoké UV záření má za následek vyblednutí barvy a oslabení struktury vlasů. V tomto případě stačí koupit sprej pro ochranu před UV  zářením, který zakoupíte v každé drogerii za pár korun.
  7. Chlor nebrat!
    Dávejte si pozor, do jaké vody namáčíte své vlasy. Pokud jste v přechlorovaném bazénu, Vaše vlasy budou čím dál tím slabší, vybledlejší a lesklé tedy určitě nebudou.
  8. Dopřejte svým vlasům wellness.
    Není nic jednoduššího, než svým odbarveným vlasům dopřát chvilku odpočinku pomocí olejových zábalů. Skvělý je například zábal z kokosového oleje, kdy se látky krásně dostanou dovnitř vašeho vlasu a vyživí ho.

To jsme se trochu rozpovídali a teď už nám zbývá zmínit naše nejklasičtější a nejčastější problémy, které se našich vlasů týkají.

Problémy s vlasy

Mastné vlasy

Příčinou mastných vlasů je nadměrná produkce kožního mazu, který i pomocí hřebenu včesáváme do svých vlasů. Toto se může dít například kvůli stresu, nevhodné stravě, hormonálním změnám (puberta, menopauza) nebo i právě kvůli používání nevhodné vlasové kosmetiky.

Co na mastné vlasy

Existuje řada doporučení a rad, jak se mastnoty ze svých vlasů zbavit.

  1. Používejte tužidlo.
    Pěnové tužidlo obalí Vaše vlasy a kožní maz se k nim tak snadno nedostane.
  2. Zkuste začít s tupírováním vlasů.
    Díky tupírování vlasy nadzvednete a vyhnete se tak častému kontaktu s pokožkou hlavy.
  3. Používejte suchý šampon.
    Suchý šampon dokáže z Vašich vlasů odstraňovat přebytečný maz a vlasy pak vypadají upraveně a nadýchaně.
  4. Masáž pokožky.
    Občas zkuste jemně masírovat svou pokožku hlavy. Tímto procesem zmírníte tvorbu kožního mazu.
  5. Vlasy umývejte po ránu.
    Pokud budete vlasy mýt po ránu, budou celý den krásně nadýchané a svěží, zatímco pokud je umyjete večer, přes noc je přeležíte a maz se opět dostane do vlasů víc, než bychom chtěli.

Lupy ve vlasech

Lupy jsou vlastně takovým opakem mastících se vlasů. Lup je malý kousek naší kůže, šupinka chcete-li, která se z důvodu vysušení pokožky odlupuje a buď se zachytává ve vlasech, nebo nám padá na rameno. Tento problém působí trochu nečistě, ale není tomu tak. Jsou lidé, kteří prostě nemají správně hydratovanou pokožku a kůže se jim vysouší, i když jsou to velmi čistotní lidé.

V tomto případě se doporučuje hodně hydratovat tělo a pít dostatek vody a poté ještě používat hydratační vlasovou kosmetiku jako jsou hydratační masky na vlasy, olejíčky aj.

Opět stačí pomocí jednoho z vyjmenovaných přípravků trochu namasírovat naši pokožku a efekt by se měl brzy dostavit.

Závěrem

Na závěr bychom si mohli zrekapitulovat tento článek. Pokud chceme mít krásné vytoužené vlasy je důležité používat, vhodnou nejlépe odborníkem doporučenou vlasovou kosmetiku. Růst vlasů můžeme podpořit masážemi hlavy, používáním vlasového tonika a pro celkovou kvalitu vlasů je dobré tělo zásobit potřebnými vitamíny pro růst vlasů, látkami jako jsou zinek a železo, které získáme nejen ze správné a prospěšné stravy, ale také například z přírodních doplňků stravy proti vypadávání vlasů nebo pro zlepšení celkové kvality vlasů.

Dále Vám můžeme doporučit náš přírodní bylinný sirup, který má také prospěšné látky pro Vaše vlasy.