Vykašliavanie hlienu, zahlienenie

V tomto článku sa dnes budeme zaoberať vykašliavaním hlienov a zahlienenie.

Čo je zahlienenie?

Určite ste sa s týmto pojmom vo svojom živote stretli a aspoň raz ste si týmto problémom prešli.

Ťažkosti vznikajú na sliznici, ktorá pokrýva vnútorný povrch tráviaceho systému, močových ciest, reprodukčných orgánov a dokonca aj dýchacích ciest. Jeho hlavnou funkciou je mechanická a chemická ochrana tkanív, chráni ich pred vplyvmi vonkajšieho prostredia a jeho imunitný systém chráni tkanivá pred toxínmi. Nesmieme zabúdať na jeho ďalšiu funkciu, a to vylučovanie toxínov z&nbsptela. Zápcha je príznakom "znečistenia" organizmu, ktorý potrebuje a vyžaduje detoxikáciu - očistu.

zahlienenie vzniká pri podráždení sliznice. Môže byť podráždený veľkým množstvom predmetov, najčastejšie smogom, fajčením, rôznymi infekciami atď.

Naskytá sa otázka, ako sa zahlienenie prejavuje a ako ho rozpoznáme? Prejavuje sa cez deň (napr. potenie pri jedle), ale aj v noci - vyrážky, alergie atď. O všetkom sa zmienime nižšie.

Vykašliavanie hlienu:

Vykašliavanie zeleného hlienu

Ak vykašliavate zelený hlien, ide o závažnú infekciu a vaše telo sa bráni zo všetkých síl. Konzistencia hlienu je hustá, pretože biele krvinky odumierajú. Ak sa stav nezlepší do 14 dní alebo dostanete horúčku, musíte navštíviť lekára.

Vykašliavanie bieleho hlienu

Biely hlien je jedným z prvých príznakov, že sa o vás pokúša infekcia. Prekrvenie hlienu sprevádza opuch slizníc, z ktorých hlien "vyteká". Stále je tu šanca zastaviť zhoršovanie infekcie a zabrániť zhoršovaniu ochorenia.

Vykašliavanie hnedého hlienu

Pri vykašliavaní hnedého hlienu nie je dôvod na paniku. Je možné, že dutiny sú upchaté prachom alebo inými nečistotami. Ak však farba zostane hnedá aj v nasledujúcich dňoch, mali by sme zvážiť návštevu lekára.

Vykašliavanie žltého hlienu

V tomto štádiu bojujú biele krvinky s infekciou a žltý hlien sa postupne vylučuje z tela. Počas niekoľkých dní by mala choroba ustúpiť. Jeho liečbu môžeme urýchliť pomocou liekov a bylín, ktoré uvádzame nižšie.

Vykašliavanie hlienu s krvou

Vykašliavanie hlienu s krvou by sa nemalo brať na ľahkú váhu a mal by sa navštíviť lekár. Ide o prejav, ktorý naznačuje, že sa niečo deje v tele, konkrétne v dýchacích cestách. Hlien s krvou môže pochádzať z priedušiek, pľúc, hrtana, priedušnice, ...

Príčiny prekrvenia a vykašliavania hlienu

Najčastejšou príčinou zápchy sú opätovne sa objavujúce infekcie, najmä u mladších ľudí. S nárastom ťažkostí a zhoršením príznakov sa môžeme stretnúť nielen v jesennom období, ale aj na jar, keď je telo po zimnom období unavené a vyčerpané. Preto je potrebné posilniť imunitu a užívať veľa vitamínov.

Ak by sme sa zamerali na príčiny, ktoré spôsobujú tzv. neinfekčnú zápchu, spomenuli by sme rôzne alergie alebo chyby v stravovaní (mliečne výrobky, ...).

Čo robiť pri zahlienenie a vykašliavaní hlienu

Výrobky, ktoré by sme vám chceli odporučiť a ktoré by mali podporiť detoxikáciu, nájdete nižšie.

Nielenže podporí pohyblivosť hlienu z dýchacích ciest, ale hlien aj zriedi, čím urýchli detoxikáciu organizmu a ochráni sliznice pred ďalšími toxínmi.

Lieky na vykašliavanie hlienov / Byliny na vykašliavanie hlienov

Prírodný bylinný sirup Vitco Herbal - Pomáha nielen pri detoxikácii organizmu, ale aj pri uvoľňovaní dýchacích ciest (prekrvenie, pomoc pri kašli), podporuje imunitný systém a má pozitívny vplyv na duševné zdravie. Výživový doplnok sa získava z chlorelly, žihľavy a vitamínu C najmodernejšou výrobnou metódou.

Prevencia zahlienenie

Je potrebné zvýšiť príjem tekutín. Myslíme tým čistú vodu - bez bubliniek, bez cukru. Zápche môžete predísť aj vtedy, ak posilníte svoju imunitu, budete užívať dostatok vitamínov a pomôžu vám aj rôzne lieky alebo bylinné produkty. Odporúčame prírodný bylinný sirup Vitco Herbal, o ktorom si môžete prečítať na našej webovej stránke, kde si ho môžete aj objednať a presvedčiť sa o jeho účinnosti.

Záver

Ako všetci vieme, opakovanie je matka múdrosti, preto si tento článok zopakujme. Ak chceme predísť zápche alebo aspoň zmierniť jej príznaky, je dôležité dodržiavať príjem tekutín, vhodnú stravu, prijímať dostatok vitamínov a zaradiť užívanie bylinných sirupov alebo prírodných prostriedkov - prípravok na detoxikáciu organizmu  (nájdete v našom e-shope)..